خریدن عرضه اولیه سهام رویای بسیاری از تازه واردان به بورس با سرمایه کم و زیاد است که سود بسیار زیادی را از آن کسانی که موفق به سرخطی زدن در بورس می شوند می کند. در نظرات صفحات مختلف از توشن بار ها خواسته شده است که در مورد پاسخ این سوال که “چگونه عرضه اولیه بخریم؟” و سوالات مرتبط با آن و در این مطلب می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم. در ادامه بوک بیلدینگ و نکات مهم و طلایی در آن هم آشنا خواهید شد تا شناخت جامع تر و بهتری نسبت به این موضوع به دست آورید.
عرضه اولیه سهام که ترجمه عبارت انگلیسی «Initial Public Offering (IPO)» است به معنی ارائه سهام به صورت عمومی جهت خرید و یا فروش در بازار بورس در اولین روز عرضه سهام یک شرکت در اشاره میکند. در این روز درصد مشخصی از کل سهام یک شرکت برای نخستین بار و با قیمت پایین تر عرضه می شود.
موردی که این عرضه اولیه ها را پر طرفدار کرده است این است که به طور تجربی بیش از ۹۰ درصد عرضه های اولیه برای کسانی که موفق به خرید آن ها می شوند حتی در بازه های زمانی کوتاه مدت سود آور هستند. البته این سود ده بودن عرضه اولیه دلیل اصلی در تعداد زیاد درخواست برای این سهام هاست به طوری که در اکثر موارد با اینترنت معمولی خانگی و بدون کمک از نرم افزار های بورس که به آن ها ربات سرخطی هم گفته می شود نمی توان جایگاه خوبی در آن ها به دست آورد. حرفه ای ها از سرور مجازی بورس جهت سرخطی زدن و خرید عرضه اولیه سهام استفاده می کنند چرا که اینترنت پر سرعت تر و به مراتب با کیفیت تری نسبت به سایر اینترنت های در دسترس کاربران داشته و پینگ تایمی تک رقمی و اغلب زیر ۱ میلی ثانیه به کارگزاری های بورس دارد.
موردی که مهم است این است که باید توجه داشت که عرضه اولیه شرکت تنها مربوط به شرکت های تازه وارد شده به بازار بورس نیست و در صورتی که به شرکتی اجازه خرید و فروش سهام آن شرکت داده شود می تواند سهام خود را در این قالب به فروش برساند. همانطور که احتمالا خودتان هم مشاهده کرده اید ممکن است شرکت های دولتی نیز با سال ها سابقه در بازار بورس هر چند ماه یک بار عرضه اولیه ارائه کنند.
همانطور که قبلا گفتیم عرضه اولیه طرفداران زیادی دارد و شرایط خرید و فروش آن نیز با خرید و فروش عادی سهام تا حدی متفاوت است. لذا برای کاربران این سوال پیش می آید که به چه صورت و چه زمانی می توانند برای خرید عرضه اولیه و سرخطی زدن اقدام کنند.
روش های مختلفی برای خرید عرضه اولیه سهام وجود دارد. تا چندی پیش سهم هایی که شرکت ها برای عرضه اولیه در نظر میگرفتند توسط بورس و بدون دخالت سرمایه گذاران حقیقی، تخمین ارزش و قیمت میشدند و تعداد مجاز و قیمت عرضه اولیه مشخص می شد. سپس با توجه به تعداد سهام شرکت و تعداد سهامی که قرار بود عرضه شود، سهمیه هر فرد برای خرید سهام عرضه اولیه مشخص و ساعت سفارش گذاری تعیین میگردید. برای مثال بورس اعلام می کرد که سهام شرکت X در ساعت ۱۳ تاریخ Y آغاز می شود و هر سرمایه گذار می تواند تا سقف A سهم با حداقل قیمت B ریال سفارش ثبت کند.
لذا در این روش تمام موارد قیمت، حداکثر حجم قابل خرید و سایت آغاز سفارش گر مشخص می شد و کاربران می توانستند به سادگی با ورود به کارگزاری سفارش خود را در ساعت اعلام شده ثبت کنند. البته در مواردی که تعداد سفارشات بیشتر از تعداد سهام ارائه شده بود، اولویت با افرادی بود که سفارش خود را زودتر ثبت کرده اند. این رویه در سال های اخیر تغییراتی داشته که به روش خرید عرضه اولیه به روش بوک بیلدینگ تغییر پیدا کرده است. در ادامه ابن روش را نیز توضیح خواهیم داد.
در حال حاضر در بورس تهران از روش بوک بیلدینگ جهت عرضه اولیه استفاده می شود. می توان گفت مهمترین مزیت این روش، امکان ثبت سفارش به قیمتهای متفاوت توسط کاربران از طریق کارگزاری است. می توان گفت در روش بوک بیلدینگ، هر سفارش با توجه به حداکثر حجم مشخص شده و به قیمتی که خریدار تعیین میکند در سامانه معاملات از طریق کارگزار ثبت خواهد شد. به این ترتیب، در تخصیص سهام، بیعدالتی ایجاد نمیشود و تعدادی از کاربران با تخصیص سرمایه بالا تعداد زیادی از سهام را نمی توانند سفارش دهند. در این روش متقاضیان می توانند درخواست خرید سهام را در ساعتی که توسط واحدی به نام ناظر بازار اعلام می شود، ثبت کنند.
در این روش هر شخص با داشتن یک کد بورسی می تواند تنها از طریق یک کارگزاری و یک درخواست برای خرید عرضه اولیه ثبت کند، این به این معنی است که شخص نمی تواند سفارش های خود را با تعداد های کمتر و در قالب چند سفارش ثبت کند. در حالیکه در روش های قبلی بورس این مورد امکان پذیر بود، همچنین در روش های قبلی امکان ثبت سفارش همزمان از چندین کارگزاری برای یک کد بورسی نیز وجود داشت که در روش Book Building از این مورد به دلیل سو استفاده هایی که ممکن است انجام شود جلوگیری شده است.
البته در این روش نیز به قوای خود مورد اولویت ثبت سفارش وجود دارد و با توجه به افزایش تقاضا و تعداد خریداران در حال حاضر شناسایی جایگاه کاربران با دقت میلی ثانیه ( هر میلی ثانیه یک هزارم ثانیه است ) اندازه گیری و ثبت می شود به طوری که در نماد های پر طرفدار معمولا سهام ها تنها به افرادی که در همان میلی ثانیه های اول سفارش ثبت کرده اند می رسد و بقیه کاربران موفق به خرید سهام نخواهند شد. لذا همین مورد اهمیت استفاده از سرور بورس توشن را در ثبت سرخطی می رساند.
سرور مجازی بورس یک کامپیوتر ۲۴ ساعته روشن است که به شما این امکان را می دهد تا از هر نقطه ای از ایران بتوانید با سرعت اینترنت بسیار بالایی بتوانید در بازار بورس فعالیت کنید.
شرکت توشن ارائه دهنده انواع سرور مجازی بورس ایران می باشد. این شرکت با تکیه بر دانش های روز و با استفاده از فناوری های جدید که از کشور های اروپایی وارد شده است، اقدام به ارائه سرعت اینترنت تا ۱۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه می کند.
سرور مجازی بورس توشن بهترین گزینه از یک شرکت معتبر ایرانی است که ارائه دهنده سرور های پر سرعت از کشور های مختلف بوده و شما با تهیه این سرور ها با قیمت مناسب و ارزان، علاوه بر دسترسی به اینترنت پر سرعت تا ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه و بدون محدودیت، به پینگ تایم صفر الی یک میلی ثانیه ای به سرور های سایت های کارگزاری بورسی و دیگر سایت های داخلی دسترسی داشته باشید. این سرور ها با سخت افزار قدرتمند، به همراه پر سرعت ترین اینترنت ایران به طور کامل نیاز های شما برای زدن سرخطی خوب را برآورده خواهند کرد.
لطفا پیش از ارسال دیدگاه، چند مورد زیر را مطالعه نمایید:
- دیدگاه خود را به زبان فارسی ارسال نمایید.
- به دیدگاه کاربران دیگر احترام بگذارید، پیامهایی که شامل محتوای توهینآمیز و کلمات نامناسب باشند، تایید نخواهند شد.
- از ارسال لینک سایت های شخصی و ارائه اطلاعات شخصی در متن دیدگاه پرهیز فرمایید.
- موارد مرتبط با بخش پشتیبانی را از طریق
مرکز پشتیبانی
مطرح فرمایید تا در اسرع وقت بررسی شوند.
دیدگاهتان را بنویسید